آموزش دستگاه نقطه زن

هر نوع دستگاه فلزیاب در یکی از این سه دسته قرار دارند

1. دستگاه فلزیاب نقطه زن یا پالسی یا بوقی

این دستگاه ها نقطه ی دقیق جسم را به ما نشان می دهند. کاکرد ساده ای دارند. وقتی فلزی زیر لوپ قرار بگیرد صدا می دهند.

2. دستگاه فلزیاب تصویری

این دستگاه ها نسبت به دستگاه های پالسی پیچیدگی و خطای بیشتری دارند. دستگاه تصویری هاله های مغناطیسی زمین را به شما نشان خواهد داد. اگر فلزی را در زیر زمین قرار دهید مرور زمان خطوط میدان زمین به هم میریزد. با برسی این میدان ها می توانید به وجود فلز زیر خاک یا حفره پی ببرید.

آموزش فلزیاب تصویری

3. دستگاه فلزیاب شعاع زن یا یون یاب ها

خطای این دستگاه ها خیلی زیاد است. تقریبا شبیه اسکنر ها هستند با این تفاوت که به صورت میکانیکی تغییر جهت می دهند. با اسم های مختلف در بازار وجود دارند مانند فرکانسی، خوراک خور، جیوه ای، یون یاب و غیره ….

آموزش فلزیاب شعاع زن

خب حالا که فهمیدیم انواع دستگاه فلزیاب چیه حالا بیایم ببینیم دستگاه نقطه زن یا پالسی چی هست. 

دستگاه نقطه زن چیست؟

به دستگاه هایی که یک لوپ به دستگاه وصل می شود  نقطه زن می گویم. در صورتی که جسم آهنی زیر لوپ باشد دستگاه هشدار می دهد. در حال حاظر دو تکنولوژی در دستگاه های نقطه زن وجود دارد

تکنولوژی پالسی و تکنولوژی VLF

دستگاه های پالسی با تکنولوژی vlf:

دستگاه ماین لب از تکنولوژی vlf  استفاده می کند. این یعنی چه؟ در استرالیا که ناگت طلا زیاد است. این دستگاه کاربرد دارد. این تکنولوژی قابلیت تشخیص بالا آلیاژ های فلز را دارد. ولی عمق زیادی نمی زند. پس خیلی راحت در سواحل یا خاک می توانیم با این تکنولوژی دنبال ناگت طلا بگردیم.

این دستگاه ها برای مکانهایی مثل ساحل طراحی شده است. کاوشگر به صورت تفریحی دنبال سکه ی طلا می گردد یا ناگت طلا می گردد.

دستگاه های پالسی با تکنولوژی PI:

دستگاه لورنز میشر و فلوکس از تکنولوژی PI  استفاده می کند. این یعنی چه؟ این تکنولوژی عمق بسیار بیشتری نسبت به دستگاه قبلی می زند. اما قدرت تفکیک کمتری نسبت به ماینلب دارد.

دستگاه نقطه زن پالسی عمق بیشتر نسبت به دستگاه VLF شناسایی می کند. 

اگر بخواهیم دستگاه فلزیابی برای پیدا کردن اشیا دوران کهن استفاده کنیم، به دلیل فرسایش معمولا این اجسام در عمق های بالا مدفون شدن. پس تکنولوژی vlf  برای کاوش در ایران مناسب نمی باشد. دلیل دیگر قیمت بالاتر دستگاه های vlf  نسبت به دستگاه های pi  است.

انواع اسم های دستگاه های فلزیاب چه معنی می دهد؟!

شاید برای شما هم سوال بوده چرا این همه اسم های مختلف داریم. در این جا برسی می کنیم.

دستگاه سکه یاب: 

خصوصیت این دستگاه باید عمق زیادی بزند و قدرت تفکیک زیادی داشته باشد. و مهمتر از این ها تمام دستگاه های سکه یاب باید بسیار سریع باشند. دستگاه فلوکس و ماینلب در این دسته قرار دارند.

دستگاه دفینه یاب: 

خصوصیت این دستگاه باید عمق زیادی بزند و قدرت تفکیک معمولی داشته باشد. دستگاه میشر و لرنز در این دسته قرار دارند.

دستگاه گنج یاب: 

به دستگاه چند کاره با جند لوپ می گویند. که همه ی خوصصیات بالا را داشته باشد، همچنین تصویری یون یاب و اسکنر دستی باشد. مثلا دستگاه فلزیاب اولترا فایندر در این دسته می باشد.

دستگاه بوقی، دستگاه لوله یاب، دستگاه کویلی، دستگاه لوپی، دستگاه پالسی، : 

این ها فقط اسم های مختلف است که معنی خاصی در نهایت ندارند. و در کل به معنی دستگاه نقطه زن یا پالسی می باشند.

 

 

چرا دستگاه های فلزیاب گران قیمت هستند؟

دلیل اول قطعات حساس بکار رفته در این دستگاه ها. دلیل دوم ابزار عمومی نیستند مانند گوشی موبایل یا لب تاب پس بازار کمی دارند. به خاطر بازار کم و پیچیده گی ساخت. دلیل سوم کمبودن ارزش پول ما. مثلا با 300 دلار  در خارج کشور می شود یک دستگاه معمولی خرید. این پول واقعا ناچیز است. اما اینجا ضریب می خورد. مثلا دستگاه لورنزz2  که تقریبا 400 500 میلیون است. 

آیا ارزش دارد ما دستگاه چند صد میلیونی بخریم؟

نه. اما باز هم بستگی به شما دارد. به نظر خرید یک نقطه زن بیشتر از 120 میلیونی ریسک بالا است. از قدیم گفتن هر چقدر پول دهی آش می خورید. اما بعضی از دستگاه ها واقعا بی دلیل گران هستند. مثلا دستگاه تصویری okm  با دستگاه own یا حتی با دستگاه evi در یک سطح هستند. اما قیمتشان نمایی بالا میرود. همچین دستگاه لورنز یا ماینلب. شما با قیمت چند برابر کمتر می تواند یک دستگاه دیگر با برندهایی دیگر تهیه کنید، که تقریبا کارایی مثل هم باشند. اما به شما حق می دهم، آنقدر دیستگاه های متفرقه و بی کیفیت و کارایی در بازار زیاد شده که انتخاب حتی برای ما که چند سال در این کار بودیم  هم کار آسانی نیست. اما در ادامه دو دستگاه نقطه زن بسیار مناسب که تست و جواب پس داده اند و از همه نظر هم قیمت و هم کاریی خوب هستند به شما پیشنهاد می دهیم.

دستگاه نقطه زن مستر

این دستگاه یک دفینه یاب عالی است. چند لوپ همراه دستگاه است که بسته به هر نوع کار می توانید استفاده کنید.

قدرت تشخیص بالایی دارد. سرعت بالایی دارد. هچنین قابلیت تفکیک فلزات را دارد. تمام اتوماتیک است و هز چیزی که یک فلزیاب نقطه زن باید داشته باشد دارد. فلزیاب نظامی و باکیفت که توانایی کار 36 ساعته دارد. برنامه و سخت افزار آلمان، محصول لابراتوری میشر است. ما تقریبا 5 سال است این دستگاه را می فروشیم. تا حال برگشتی یا ایرادی یا نارضایتی در این دستگاه ندیدیم!

دستگاه نقطه زن فلوکس

دستگاه فلزیاب فلوکس

این دستگاه مانند دستگاه ماینلب سریع است، قدرت نفوز بالایی دارد. پس مناسب سکه یابی و دفینه یابی است. دستگاه باثبات و عالی است. قابلیت شناسایی انواع آلیاژ ها را دارد. چندین لوپ همراه دستگاه است.دستگاه جدید است. صدای کامپیوتری و شفاف. و جمع بندی هر آنچه یک دستگاه نقطه زن باید داشته باشد این دستگاه هم دارد. 

دستگاه میشر با تکنولوژی PI کار می کند. برای توضیحات بیشتر کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *